Mikroorganizmy w Żywieniu Ryb

Regulamin działu
W tym dziale obowiązuje kultura słowa. Wszystkie nieetyczne treści zostaną usunięte.

Mikroorganizmy w Żywieniu Ryb

Postprzez administrator » Śr sty 25, 2017 12:42

W gospodarstwach gdzie głównym pokarmem ryb są naturalne zboża takie jak jęczmień
i pszenica, dla mniejszych ryb zboże jest śrutowane lub gniecione, natomiast dla ryb handlowych
podawane jest w całości.
Zaprawianie zboża Pro-Biotykiem(em15)® bezpośrednio
przed podaniem do stawów powoduje dużo lepszą przyswajalność
i trawienie, co przekłada się na poprawę kondycji i równomierny przyrost masy ryb.

Chroni też ryby przed infekcjami przewodu pokarmowego (patogenami
jelitowymi). Jednocześnie eliminuje zagniwanie zboża na dnie, jak również
powoduje lepszą mineralizację odchodów ryb w stawie. Zmniejszenie ładunku
osadów lekkich powstałych z odchodów powoduje również zmniejszenie zakwitów
fitoplanktonu szkodliwego dla skrzeli ryb.
mikrobiotyk - Coraz Mniej Chemii
http://www.sklep.mikrobiotyk.pl
biuro@mikrobiotyk.pl
tel. 693 92 40 60
administrator
 
Posty: 5
Dołączył(a): Cz sty 19, 2017 12:04

Postprzez » Śr sty 25, 2017 12:42

 

Re: Mikroorganizmy w Żywieniu Ryb

Postprzez romek82 » Wt sty 31, 2017 23:37

Ile potrzeba tego probiotyku na tonę pszenicy i jaki jest najlepszy sposób aplikacji?
romek82
 

Re: Mikroorganizmy w Żywieniu Ryb

Postprzez administrator » Śr lut 01, 2017 08:14

ProBiotyk (em15) jest bardzo wydajny. Wystarczy dać 3-5 litrów na tonę ziarna. Gwarantuję, że poprawa przyrostu będzie zauważalna.

Zarówno zaszczepione mikroorganizmami ziarno, jak i odchody ryb, które je zjadły trafiają na dno stawu i tam, zamiast gnić, powodują fermentację niskotemperaturową, która mineralizuje osady. Oczywiście należy również opryskać cały staw - szczególnie w pierwszych latach zwalczania osadów.
mikrobiotyk - Coraz Mniej Chemii
http://www.sklep.mikrobiotyk.pl
biuro@mikrobiotyk.pl
tel. 693 92 40 60
administrator
 
Posty: 5
Dołączył(a): Cz sty 19, 2017 12:04

Postprzez » Śr lut 01, 2017 08:14

 


Powrót do AKWAKULTURA

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron